Maria Dąbrowska- Majewska została nominowana do nagrody Stołka przez redakcję Gazety Wyborczej- Stołecznej.
To wielkie wyróżnienie i radość dla działalności Bibliotek Sąsiedzkich! Stołek przyznawany jest tym, którzy swoją działalnością czynią stolicę miastem lepszym do życia, wygodniejszym, ciekawszym, mającym ludzką twarz. A za co doceniono Marysię? Za Biblioteki Sąsiedzkie, za Czytelnię w Centrum Kreatywności i książki do więzienia.

– Społeczniczka z Pragi, organizatorka bibliotek sąsiedzkich, za odważny ruch przybliżający mieszkańcom ideę tych bibliotek. Zajęła miejsce w Centrum Kreatywności. Można tu wejść, wziąć książkę i wyjść, bo o to chodzi w bibliotekach sąsiedzkich. Majewska-Dąbrowska organizuje także pomoc więźniom, współpracuje przy programie rewitalizacji. Przypomina, że w mieście człowiek jest ważniejszy niż budynki – czytamy w uzasadnieniu.

A co mówi o swojej nominacji sama zainteresowana? „Chcę żeby wygrała Praga!!!!”

JAK ZAGŁOSOWAĆ NA MARIĘ?
Wystarczy kliknąć w ten link: http://s1.enewsletter.pl/n/21623/survey/a1517663446edc64e/

ZOBACZ TAKŻE: Po raz 11. rozdajemy nagrodę Stołka i Nogi od Stołka. Oto lista nominowanych http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,22976429,po-raz-11-rozdajemy-nagrode-stolka-i-nogi-od-stolka-oto.html
GŁOSUJEMY!!!