Mieszkamy na Pradze. Działamy na Pradze. Nasza Fundacja i biblioteki też są na Pradze, więc oczywiście po raz kolejny włączyliśmy się w organizację bardzo dużego wydarzenia artystyczno-kulturalnego po prawej stronie Warszawy, ulicy wszystkim znanej, czyli w Festiwalu Otwartej Ząbkowskiej.

Było inspirująco, energetycznie, kreatywnie, dzięki ludziom, którzy nas odwiedzali, pomagali i wspierali bo Festiwal jest doskonałym miejscem integracji mieszkańców i zawiązywania nowych znajomości.  Były koncerty, warsztaty rodzinne, spotkania z artystami, warsztaty, teatrzyki, wydarzenia literackie i akcje performatywne. A to wszystko dzięki Zintegrowanemu Programowi Rewitalizacji.

Rozdaliśmy dużo książek, współuczestniczyliśmy w organizowanych warsztatach Querilla Knitting-  ręcznie, wspólnie, wykonane dzianiny pokryły jeden z elementów architektury ulicznej, zapraszaliśmy na spotkania „od śniadania do śniadania” do naszej Czytelni na Bazarze Różyckiego podczas których każdy mógł coś przynieść, zjeść i napić się ale tylko przy wierszu! Była też wystawa zdjęć Anny Straszyńskiej- Pokój z widokiem na Pragę.

Moc była z nami a kolejna odsłona Festiwalu Otwartej Ząbkowskiej z naszym udziałem odbędzie się zimową porą, zapraszamy i zachęcamy do wzięcia udziału w tym niezwykłym wydarzeniu. Wpadnij na Pragę!